Blauwe balk

Het nieuwe bouwen

"Korte bouwtijd, extreem hoge RC waardes en innovatieve installatie."

 

Met ons unieke woning concept is energie neutraal wonen dichtbij. 

Wij ontwerpen en bouwen woningen van neopor tempex lego-blokken. De blokken zijn in meerdere Rc waardes te krijgen tot de extreem hoge RC waarde van 9.0. 

De installaties bepalen het duurzame karakter van de woning.

Warmte maar vooral de koeling van de woning geschiet door een warmtepomp op lucht of water in combinaite van vloerverwaming. 

omdat de woning volgens het nieuwe bouw besluit luchtdicht moet zijn is ventileren belangrijk geworden.  De ventilatie word uitgevoerd door een warmte terug win unit. 

het verbruikt van elektra wordt gecompenseerd door de zonnepanelen. 

 

isoteq passiefhuis duurzaam wonen

 

Traditionele uitstraling
Winsituatie bij het gebruik van het Passief bouwblokken systeem is de extreem hoge Rc waarde van 9.0. Het afwerken van deze blokken kan door allerlei vormen van stucwerk en ook door het gebruik van steenstrips waardoor het uiterlijk de vorm krijgt van traditioneel bouwen.

 

 

steenstrips passief huis isoteq

Nauwkeurig.

 

Koudebrugvrije constructie 
Een koudebrug ontstaat in wezen tussen de overgang van twee bouwdelen, bijv. grondplaat en gevelwand. Mocht er door een onjuiste constructie of niet afgedichte bouwdelen warmte naar buiten lekken, dan ontstaat er lokaal een temperatuur verlies dat leidt tot hogere energiekosten en het kan het risico op schimmelvorming verhogen.

Het gevaar van een koudebrug dreigt natuurlijk bij een onjuiste constructie maar ook door het inbouwen van materialen met een hogere warmtegeleiding of niet geïsoleerde materialen die door de geïsoleerde buitenwand worden aangebracht. 

Beide gevaren zijn ons vreemd, omdat het ontwerp tot in het kleinste detail wordt geoptimaliseerd en geperfectioneerd. Wij controleren al vanaf de ontwerpfase of elk detail klopt zodat alles perfect op elkaar aansluit.

 

 

isoteq passiefhuis duurzaam wonen

 

Uw woning ademt.


Frisse lucht de klok rond.
Een bijzonder goede isolatie en een luchtdichte constructie verhinderd ongecontroleerde luchtuitwisseling met de buitenlucht vrijwel volledig. Conventionele raamventilatie is niet alleen omslachtig, maar met de ontsnapte lucht gaat ook veel warmte-energie in de atmosfeer verloren wat weer een negatieve impact heeft op de energiebalans van uw woning. Het slimme alternatief is: een balans-ventilatiesysteem. Onze woningen worden uitgerust met een ventilatiesythem met warmteterugwinning.

 

 

Warmteterugwinning.
Door middel van een speciaal voor de woning ontworpen systeem voorziet de  comfortventilatie alle woonruimtes permanent van frisse lucht. In ruimtes met vocht en geur bronnen, zoals een badkamer, toilet en keuken wordt de lucht gericht afgezogen. De kruis-tegenstroom platenwarmtewisselaar zorgt er vervolgens voor dat de naar buiten afgevoerde binnenlucht de warmte grotendeels afgeeft aan de parallelle inkomende frisse lucht. Dit betekent een permanente toevoer van verse lucht zonder tocht en warmteverlies.

 

Het perfecte klimaat voor de hele woning.
Dankzij de gecontroleerde ventilatie, kunnen de ramen gesloten blijven en niemand kan uw rust verstoren. Geen last van luidruchtige buren of verkeerslawaai. En de schrik of u niet vergeten bent de ramen te sluiten. Door het standaard filtersysteem bent u nu verzekerd van het best mogelijke woonklimaat.

 

isoteq passiefhuis duurzaam wonen

 

Het hoognodige, zo min mogelijk


Verwarming is in de woning een bijzaak maar er moet toch zo efficiënt mogelijk in de geringe verwarmingsbehoeft worden voorzien. En indien mogelijk zonder fossiele brandstoffen. We kunnen fossiele brandstoffen ook niet onbeperkt blijven gebruiken als we ook nog willen voorzien in de behoeftes van komende generaties. Daar in tegen kunnen we wel onbeperkt gebruik maken van de omgevingswarmte bij lucht- water-warmtepomp. En de aardwarmte bij water-water-warmte pomp

 

De lucht-water-warmtepomp. Standaard in onze woning.

De efficiënte split lucht-water-warmtepomp beschikt ook bij lage temperaturen over een comfortabele energiebesparende verwarming en over een warmwatervoorziening.

De split-unit uitgevoerde warmtepomp bestaat uit een buiten en een binnen-unit die door koelleidingen met elkaar vebonden zijn. De weersbestendige buitenunit wordt op een steun direct naast de woning geplaatst. De binnen-unit wordt net als elke ander verwamingsysteem in de techniekruimte van de woning geinstalleerd, de warmte verdeling verloopt via de vloerverwarming.

Warmtepomp: pompt warmte-energie van „koud“ naar „warm“.
Zoals een koelkast, de energie uit de koude binnenruimte wordt overgedragen aan de warme keuken.

 

Water-water warmtepomp

Met een water-water warmtepomp kun je de warmte die in het grondwater aanwezig is, gebruiken om de woning te verwarmen. Dit geothermische systeem heeft het hoogste rendement van alle soorten warmtepompen maar vergt wel een flinke investering 10.000 a 15.000.

 

 

Werking van een water-water warmtepomp

Voor het correct functioneren van een water-water warmtepomp moeten er twee putten bij de woning geboord worden, een pompput en een retourput (ook wel lozingsput genoemd). Deze putten komen te liggen op een diepte van 25 tot 150 meter. De diepte is afhankelijk van de bodemsamenstelling. Uit de pompput wordt het grondwater opgepompt en naar de verdamper van de warmtepomp geleid. Hier geeft het grondwater zijn warmte aan het systeem af. Vervolgens wordt het afgekoelde water via de retourput weer naar het grondwater geleid.

De water-water warmtepomp vormt het hart van het systeem. Met behulp van een kleine hoeveelheid elektriciteit kan hij warmte onttrekken aan het grondwater en deze vervolgens benutten om nog meer warmte te genereren. Hiermee worden dan de woning en het sanitaire water verwarmd.

 

Door de zon beloont

Zelf stroom opwekken.

De ultieme energiebron van de aarde is en blijft de zon. Ze levert dagelijks een onuitputtelijke hoeveelheid energie- gratis aan huis en zonder uitstoot van schadelijke stoffen. Door een zon optimaal ontwerp en het doelgericht gebruiken van zonne-energie is dit een bijdragen aan onze energie neutrale woning.

 

 

We vertellen u graag persoonlijk de vele mogelijkheden. Bel ons op 06-48472533 of stuur ons een e-mail.